Google+ Followers

måndag 4 juli 2011

55 694

plus oss två, dvs 55696 människor intog Ullevi igår (söndag) för att avnjuta "The Big 4".
Dvs Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica.

Ljudet, speciellt under Anthrax framträdande, var under all kritik! Ljudpersonen borde få kicken! Man hörde inte ett ord av sången (eller "sången" ;)) öht. Dåligt!

Megadeths sångare David Mustaine lämnade mycket att önska. Man kan lätt förstå varför han fick kicken från Metallica, som någon skrev "Ville han ens vara där?".

Slayer är ingen av mina favoriter, men oj! Sicket ös, sicken karismatisk sångare. Dom var faktiskt riktigt riktigt bra! Tom Araya fyrade av leenden som gjorde att han såg ut som en riktig galning, störtskönt!

Sedan kom det som de flesta väntat på: Metallica. Kort kan man väl bara säga att ni skulle ha varit där! Jag själv har aldrig varit på konsert på Ullevi förrut, och jag insåg nu hur mycket jag gått miste om!

När Metallica river av "Master of Puppets" så överröstas James av pubiken, som (mer eller mindre) samstämmigt sjunger. Obeskrivligt häftigt. Så otroligt stort. Gåshud och det var nästan så man blev tårögd. Grymma effekter med eld och fyrverkerier. Det var helt klart värt sina 4 timmar av väntan.

Som ett något mesigt Metallicafan så saknade jag givetvis "Nothing else matters", den hade suttit som en smäck. Men jag kan också förstå varför den inte spelades.
Jag hade ju även lätt klarat mig utan alla dessa gitarr/bas/trumsolon, lätt, och i stället hört 2-3 låtar till. Men det är ju jag! (=mesigt fan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar