Google+ Followers

onsdag 31 juli 2013

Dag 3 - England

Idag var det dags att ta en busstur ut till Stonehenge. Så vi tog tåget in till Bath och köpte på oss mackor, dricka och snacks.
En ordentlig macka (kyckling och bacon), en flaska vatten (eller Coca Cola eller liknande) och en påse snacks går på £3. Så en lunch för tre hamnar strax under 100-lappen, verkligen överkomligt!

Vi haffade bussen vid torget och där började den guidade turen, det var en ganska liten buss och chauffören var även guiden och han berättade om lite allt möjligt under den timman som resan tog.
Vi passerade bland annat en av de vita hästar som finns "målade" i sluttningarna (bilden lånade jag från bussbolagets hemsida).
Det var riktigt mäktigt att se!
Så kom vi då fram till Stonehenge, det var riktigt mycket folk där. Men i och med att vi kom som en liten busslast så fick vi företräde. Vi fick alla en sorts telefon med band att ha runt halsen. Där fanns all guidning på bland annat svenska. Så man gick runt, på behörigt avstånd, och lyssnade på Stonehenges historia. Allt efter som man gick så stod det en siffra, och den knappade man bara in så fick man höra just om den markeringen.

Tydligen är det inte länge till som man får gå såpass nära, dom håller på att bygga en buss/tågbana som man får åka runt på istället.
Lite häftigt att få ha sett ett sådant "bygge", det kommer ju på tal lite då och då och bara att kunna säga "där har jag varit!" känns kul.

Väl tillbaka så shoppade vi lite granna, Räkan ville ha en reservoarpenna, så det köpte vi med ett gäng patroner.
Sedan tog vi oss upp till Vicky och hennes familj. Där satt vi på hennes mysiga baksida och åt hamburgare och engelsk korv. Och efter det var det dags för det jag lovat henne; nämligen att baka kanelbullar som hon längtat efter så. Hade med mig jäst och vetemjöl, då dom har något "self-rising flour" som inte funkar lika bra (vet jag sedan tidigare).
När Vicky kände doften av kanelbullar så sa hon att just den doften är Sverige för henne.
Och ärligt talat, det är inte mycket som är godare än nybakta, varma kanelbullar!

Senare på kvällen så flögs det luftballong (inte vi) och det var väldigt vackert på himlen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar