Google+ Followers

onsdag 24 april 2013

Liseberg - En premiär!

Igår hade vi den stora äran att få vara på Liseberg, lite före alla andra.
Och i år har dom verkligen lagt krut på barnen. Nio nya attraktioner stoltserade dem med! Och mycket annat hade fått sig en liten ansiktslyftning!

I barnområdet så var det bara kaffekopparna, rabalder, kaninresan och lilla lots som stod kvar.
Farfarsbilarna, som fått sig en rejäl uppgradering (mycket snygga bilar!) hade fått flytta ut ur barnområdet. Och den blev, om möjligt, ännu mer populär hos Lillgrisen. Jag själv fick sitta på flaket.


Nu finns det även en lekplats (räknas som en av de nya attraktionerna, men är då gratis) som dom kallar Bushållplatsen. Och vilken lekplats! Mycket klättermöjligheter och broar, samt en fantastisk lång (och snabb) rutschbana. Stort plus på den!
Kaninerna hade lite nya outfits, inte den där starkt gröna färgen längre. Och dom var busiga! Dom gick runt och försökte stjäla vinsterna, bl a från Lillgrisens farbror (tre gånger) till hennes stora förtjusning. Lillgrisen hjärta kaninerna! Lilla M var också otroligt fascinerad av dem, så klart.
Hoppalång var en attraktion för de ganska små barnen och var väldigt snäll. Små flygplan som åkte lite upp och ner och studsade lite. Det var nog ersättaren för de andra små flygplanen som de hade innan.
I ett av planen satt en pappa som hade besvär av diskbråck. Han var inte jättenöjd över att han följt med, utan ojade sig mycket högt. Vilket vi andra tyckte var ganska lustigt..

Flygis blev snabbt en favorit för Lillgrisen, hon riktigt tjöt när hon åkte. Även denna är väldigt "snäll" man åker runt (även här i flygplan) men i svängarna och åker planet upp och ut på sidan. Killar fint i magen det!

Högspänningen var fin. Men lite små tråkig, lite som ett modernt pariserhjul för barn.


Stampbanan ville Lillgrisen inte åka. Inte efter jag fått med henne i Rabalder. För den var tyvärr lite för mycket för henne, så då vart hon försiktig. Stampbanan är som en mini bergbana, drygt 2 snäpp under Rabalder. Med facit i hand så skulle vi nog åkt denna först, före Rabalder. Nåväl!

Kaninlandsbanan var tyvärr inte färdigbyggd än. Men den såg spännande ut och gick på ett spår uppe i luften runt hela barnområdet.

Vi hade bara tre timmar på oss. Så vi hann inte med Hissningen eller Tuta och Kör. Man får ju prioritera! Kaffekopparna måste ju t ex åkas en herrans massa gånger!

Stora barnens favorit; Jukebox, hade fått nya bilar och var väldans fräsch. Den åkte vi ett gäng gånger. Härlig!
Jag fick även med mig min äldsta i Kanonen, och jösses. Hon älskade den! Roligt, hon är mamma upp i dagen när det kommer till sådant. Roligt! Balder åkte vi också förståss.

Allt är inte öppet en dag som denna, men man hinner och orkar inte med så mycket mer heller.

Men en sak kan jag säga om den nya ombyggnaden. Det kommer att bli KAOS under högsäsongen. Stigarna i Kaninlandet är nämligen så att två barnvagnar kan mötas, men inte mer. Och många gånger så "strosar" ju de som har barnvagn (läs: sådana som vi). Så trots att det var väldigt (väldigt!) lite folk, så upplevdes det som väldigt mycket. Och stundtals trångt (!) och det bådar inte gott...

Det finns lite nya matställen med, Burger King har öppnat ett nytt stort ställe, eller rättare sagt, byggt om det lilla som var och öppnat upp på andra våningen. Superfräscht! Däremot så saknades det micro på hela det stora bygget. Så vi fick snällt traska vidare när vi skulle fixa Lilla M's gröt, det var man inte beredd på!

Det finns nu även ett ställe med plättar och ett ställe med mackor (Mackasinet, märks det att vi är i Göteborg?). Plättstället (som jag inte minns vad det hette, men säkert något fyndigt) ligger i barnområdet bakom Kaffekopparna, dom har en Microvågsugn, så ni vet! 

Vi hade i alla fall en fantastisk kväll! Som vanligt, då detta nog var femte året på raken vi har fått det stora nöjet att gå på en sådan här dag. Lillgrisen var lyrisk, och mina stora tjejer med. Lyriska och kalla. För fy hundan vad det blåste kallt!

Men här var i alla fall lite recensioner på några av Lisebergs nya attraktioner.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar