Google+ Followers

tisdag 1 november 2011

Genus - igen

Det är så många som tycker att genus bara är trams, "det finns annat mycket viktigare", och ja, det finns alltid något som är viktigare. Men varje liten sak gör förändringar, så är det bara.

I gruppen "Varför apor aldrig bär rosa klänning" så länkade en person till den här bloggposten där en mamma skrev om uppståndelsen från året innan, då hennes då 5-åriga son ville gå (och gick) som Daphne i Scooby Doo på ett Hallowenkalas på förskolan.
Inlägget från förra året, då det skedde, hittar ni här.

Man kan ju tycka att "sådant där händer bara i USA", men samtidigt så var det ju en pojke här i Sverige (och knappast bara en...), 6 år gammal, som blev misshandlad för att han bland annat hade nagellack på sig i skolan.

Jag blir mörkrädd... Det är ju helt klart så att små pojkar (eller stora för all del) som inte vill följa normen eller mallen, dom har det verkligen inte lätt! I det läget är det lättare för flickorna. För att t ex vara en pojkflicka hotar ingen, det är inte farligt, men en flickpojke (finns det ens något ord för det?), då händer det grejor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar